Zero Connect: η ασύρματη τεχνολογία της πρώτης τηλεόρασης χωρίς καλώδια πηγών σήματος

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Zero Connect: η ασύρματη τεχνολογία της πρώτης τηλεόρασης χωρίς καλώδια πηγών σήματος

Η πρώτη consumer τηλεόραση με τεχνολογία “Zero Connect” συνδέεται ασύρματα, χωρίς καλώδια, για την προβολή video και ήχου σε πραγματικό χρόνο. Η LG παρουσιάζει την SIGNATURE OLED M, 97 ιντσών (μοντέλο M3). Η OLED M3 είναι η πρώτη καταναλωτική τηλεόραση στον κόσμο που λάμβάνει σήματα ασύρματα, σε ανάλυση έως και 4K / 120Hz.

Η νέα τηλεόραση OLED M3 προσφέρει ανώτερη ποιότητα εικόνας και ήχου σε σχέση με προηγούμενες τηλεοράσεις OLED της LG, καθώς και μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση και τη σύνδεση, χάρη στο Zero Connect, διαμηνύει η εταιρεία.

Τι είναι το Zero Connect

Zero Connect: η ασύρματη τεχνολογία της πρώτης τηλεόρασης χωρίς καλώδια πηγών σήματος
(LG)

Σε αντίθεση με τις συμβατικές τηλεοράσεις, όπου όλες οι θύρες εισόδου για τη σύνδεση εξωτερικών συσκευών βρίσκονται στο πίσω μέρος ή στα πλάγια, η M3 διαθέτει ένα ξεχωριστό κουτί Zero Connect που στέλνει σήματα βίντεο και ήχου ασύρματα στην οθόνη 97 ιντσών της LG.

Η ασύρματη λύση της LG αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να παρέχει αξιόπιστη μετάδοση βίντεο και ήχου στην self-lid οθόνη OLED του M3, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν περιεχόμενο στα 4K 120 Hz και καθαρό ήχο χωρίς διακοπή ή υποβάθμιση της ποιότητας.

Για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων από το κουτί στην τηλεόραση, η LG ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που προσδιορίζει άμεσα τη βέλτιστη διαδρομή μετάδοσης. Ο αλγόριθμος βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση σφαλμάτων ή διαταραχών μετάδοσης, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει αλλαγές στο άμεσο περιβάλλον – όπως ανθρώπους ή κατοικίδια που κινούνται στο δωμάτιο – και να αλλάξει “μονοπάτια” μετάδοσης αναλόγως.

Επιπλέον, για μέγιστη ισχύ σήματος, η κεραία του κουτιού μπορεί εύκολα να περιστραφεί ή/και να γείρει ώστε να ευθυγραμμιστεί με τη θέση της τηλεόρασης.

Το Zero Connect διαθέτει πολλές θύρες για σύνδεση σε συσκευές HDMI που χρησιμοποιούνται συνήθως, όπως καλωδιακούς/δορυφορικούς αποκωδικοποιητές και κονσόλες παιχνιδιών και μπορεί επίσης να συνδεθεί ασύρματα με συμβατά Soundbar για πιο ισχυρότερο ήχο και πρόσθετη ευκολία, χωρίς καλώδια.

Για μέγιστη χρηστικότητα, το κουτί Zero Connect είναι εξοπλισμένο με φωνητική αναγνώριση, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν και να διαχειριστούν το M3 και τις συνδεδεμένες συσκευές χρησιμοποιώντας απλές, προφορικές εντολές.

One Wall Design χωρίς περισπασμούς

Zero Connect: η ασύρματη τεχνολογία της πρώτης τηλεόρασης χωρίς καλώδια πηγών σήματος
(LG)

Καθώς μπορεί να τοποθετηθεί μακριά από την τηλεόραση, το κουτί Zero Connect βοηθά στη δημιουργία ενός ηπιότερου περιβάλλοντος προβολής, χωρίς περισπασμούς και δίνει στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία να τακτοποιούν τον χώρο τους.

H M3 και το κουτί Zero Connect επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν εύκολα τη νέα τηλεόραση LG OLED χωρίς καλώδια και την αναστάτωση που δημιουργούν. Αυτό ταιριάζει με το μίνιμαλ στιλ της 97″ M3 με σχεδιασμό One Wall.

Παρά το επιβλητικό μέγεθος της οθόνης της, η LG Signature OLED M3 συνδυάζεται αβίαστα με την εσωτερική του διακόσμηση χάρη στο απέριττο One Wall Design της. Η M3 και ο ενσωματωμένος βραχίονάς της ακουμπούν στον τοίχο χωρίς ορατό κενό, παρουσιάζοντας μια κομψή “αισθητική γκαλερί τέχνης” που ενισχύει την ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης με αυτόματο φωτισμό.

Το Zero Connect θα είναι μόνο για λίγους;

Zero Connect: η ασύρματη τεχνολογία της πρώτης τηλεόρασης χωρίς καλώδια πηγών σήματος
(LG)

Η τεχνολογία Zero Connect της LG δείχνει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος της OLED TV 97″, M3 στο χώρο που είναι εγκατεστημένη.

Σε έναν υποτιθέμενο συνδυασμό του AV box ασύρματης μετάδοσης με Rollable OLED TV της LG το κανονικά ογκώδες TV set, μπορεί να μηδενίσει σχεδόν τον όγκο του και πρακτικά να εξαφανίσει τις συσκευές που το αποτελούν από το οπτικό πεδίο των παρευρισκομένων στο χώρο.

Το Zero Connect δείχνει ότι είναι μια λύση υψηλής τεχνολογίας και είναι φανερό ότι πίσω του έχει αρκετά χρόνια εξέλιξης από την LG. H εταιρεία, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν έχει δώσει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του μεταδιδόμενου σήματος, ή για τη λειτουργία του αλγορίθμου βελτιστοποίησης της διαδρομής σήματος. Πέραν αυτού, δεν γίνεται λόγος πουθενά στην ανακοίνωσή της για το αν εφαρμόζεται κάποιο είδος συμπίεσης του σήματος πριν τη μετάδοση από το Zero Connect, αν αφήνεται να εννοηθεί ότι η κωδικοποίηση που χρησιμοποιείται είναι lossless.

Οδεύοντας προς την τηλεόραση χωρίς καλώδια

Σε επίπεδο χρήστη, η λύση Zero Connect μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο, ίσως, βήμα για την υλοποίηση της πλήρους ασύρματης τηλεόρασης κάποια στιγμή μεσοπρόθεσμα. Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι η ασύρματη μετάδοση ισχύος έχει εφαρμοστεί ήδη σε τηλεόραση, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωτοτύπου και μια τεχνολογία είναι τουλάχιστον διαθέσιμη..

Πέρα από το θερμό καλωσόρισμά μας στο Zero Connect, έχουμε να εκφράσουμε και έναν προβληματισμό. Αυτός δεν είναι άλλος από το κόστος στο οποίο θα πωλείται η εν λόγω τεχνολογία στον τελικό καταναλωτή.

Στην αγορά υπάρχουν ήδη τηλεοράσεις, στις οποίες το AV box συνδέεται με ένα μόνο λεπτό καλώδιο με την οθόνη. Οι λύσεις αυτές υπάρχουν και στην ελληνική αγορά. Για παράδειγμα το One Connect της Samsung είναι εμπορικά διαθέσιμο τουλάχιστον από το 2018 και συνεχίζει να εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, δεν εκτοξεύει το κόστος των τηλεοράσεων που ενσωματώνεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Η LG επί του παρόντος δεν έχει κάνει λόγο για το κόστος ενσωμάτωσης του Zero Connect στην OLED M. Εξάλλου, ακόμη και αν είναι υψηλό… μάλλον εξαφανίζεται μέσα στο κόστος του OLED πάνελ των 97 ιντσών, της τηλεόρασης που παρουσίασε η LG.

Στην περίπτωση που το κόστος ενσωμάτωσης του Zero Connect δεν επηρεάζει δραστικά, προς τα άνω το κόστος της τηλεόρασης που χρησιμοποιείται, τότε η εμπορική επιτυχία του είναι από τώρα δεδομένη, καθώς έχει με το μέρος του όχι μόνο εκείνους και εκείνες που θα συνέδεαν τα καλώδια της TV, εάν αυτό δεν υπήρχε, αλλά και εκείνους και εκείνες που τακτοποιούν το χώρο.

Αν όμως το κόστος του Zero Connect είναι απαγορευτικό, τότε θα είναι μόνο για λίγους.

Previous Article

Το ψυγείο LG MoodUP προσθέτει το Pantone Χρώμα της Χρονιάς για το 2023

Next Article

Το Matter “τρέχει” πλέον στο Android