LG OLED TVs 2021 με OLED evo πάνελ

Author: No Comments Share:
lg tv 2021 oled evo

Νέα OLED evo πάνελ και πολλαπλές νέες τεχνολογίες στις LG TV για το 2021.

Η LG Electronics εισέρχεται δυναμικά στο 2021 με τηλεοράσεις OLED, QNED Mini LED και NanoCell. Οι τηλεοράσεις OLED της εταιρείας έχουν ανανεωθεί σχεδιαστικά και τεχνολογικά με νέα περισσότερο φωτεινά πάνελ. Οι QNED TV με LCD πάνελ και τεχνολογία χρωμάτων Quantum NanoCell με οπίσθιο φωτισμό mini LED θέλουν να προσφέρουν βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος και μεγαλύτερη αντίθεση. Κινητήριος μοχλός είναι ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής α 9 Gen 4 AI, αλλά και το επανασχεδιασμένο webOS 6.0.

LG OLED TV 2021

Η σειρά OLED TV 2021 της LG αντιπροσωπεύει την πιο ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων OLED της εταιρείας μέχρι σήμερα με μοντέλα που έρχονται σε μεγαλύτερα μεγέθη. Η LG μπορούμε να πούμε ότι “μηδένισε” την αρίθμηση των μοντέλων της στις OLED τηλεοράσεις, μετά τη σειρά Χ του 2020. Η νεότερη σειρά G1 της LG διαθέτει πάνελ OLED evo, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας OLED TV που προσφέρει υψηλότερη φωτεινότητα, σαφήνεια, λεπτομέρεια και ρεαλισμό, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η σειρά LG C1 OLED TV διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών μεγέθους από την 48 ίντσες, που είναι δημοφιλής για gaming, ως το νέο μοντέλο 83 ιντσών, για κινηματογράφο στο σπίτι.

Επιπλέον, το νέο Gallery Stand είναι μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την κομψή, επίπεδη βάση του Gallery Design για όσους επιθυμούν περισσότερη ευελιξία στον εσωτερικό τους σχεδιασμό.

Ο επεξεργαστής LG α (Alpha) 9 Gen 4 AI

Ο ππρόσφατος έξυπνος επεξεργαστής της LG, α (Alpha) 9 Gen 4 AI, αναβαθμίζει την απόδοση στα νεότερα μοντέλα LG OLED TV στις σειρές Z1, G1 και C1, LG QNED Mini LED στα μοντέλα QNED99 και QNED95 και LG NanoCell TV μοντέλα NANO99 και ΝΑΝΟ95. Ο επεξεργαστής αξιοποιεί deep learning στο upscaling. Ο α (Alpha) 9 Gen 4 AI διαθέτει AI Picture Pro, το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα και μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ προσκηνίου και φόντου, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο ανεξάρτητα για να κάνει τις εικόνες πιο τρισδιάστατες. Με την ικανότητά του να ανιχνεύει το είδος περιεχομένου, ο επεξεργαστής α9 Gen 4 βελτιστοποιεί περαιτέρω την ποιότητα της εικόνας, ρυθμίζοντας το φως στο πάνελ ανάλογα με το περιβάλλον προβολής.

Επιπλέον, ο επεξεργαστής α (Alpha) 9 Gen 4 AI ενσωματώνει μια νέα έκδοση του AI Sound Pro της LG, με δύο σημαντικές προσθήκες για το 2021: Βελτιωμένο up-mixing στο Virtual 5.1.2 Surround στα ηχεία της τηλεόρασης και ήχου μέσω των ενσωματωμένων ηχείων της τηλεόρασης, όπως και Auto Volume ανάμεσα στα κανάλια και τα streaming app.

LG TV 2021 και WebOS

Οι τηλεοράσεις της LG για το 2021 προσφέρουν διαισθητική εμπειρία χρήστη, χάρη στην ενημερωμένη πλατφόρμα Smart TV, WebOS 6.0 της εταιρείας. H Home screen είναι επανασχεδιασμένη, ενώ με τις βελτιώσεις απόδοσης και λειτουργιών, το webOS 6.0 παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές και απλούστερη δυνατότητα εξεύρεσης περιεχομένου, με ακόμη πιο εξατομικευμένες προτάσεις. Σε συνδυασμό με το βελτιωμένο Magic Remote που διαθέτει πλήκτρα άμεσης πρόσβασης προς δημοφιλείς παρόχους περιεχομένου, το νέο webOS της LG προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν και να πλοηγούνται πιο εύκολα στις τηλεοράσεις για το 2021 της LG στο οικοσύστημά της.

Οι LG OLED TV 2021 & Game Optimizer

Οι τηλεοράσεις OLED της LG υποστηρίζουν Dolby Vision IQ και Dolby Atmos, ενώ είναι δημοφιλής για χρήση με κονσόλες gaming όσο και για παιχνίδια PC. Οι τηλεοράσεις OLED 2021 της LG είναι εξοπλισμένες με νέες δυνατότητες, όπως το Game Optimizer, έμφανίζουν χρόνο απόκρισης 1 ms, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές HDMI.

To Game Optimizer, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλες τις τηλεοράσεις LG 2021 με webOS, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων QNED Mini LED και NanoCell, εφαρμόζει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού που παίζεται, είτε πρόκειται για shooter πρώτου προσώπου, παιχνίδι ρόλων, παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο. Οι τηλεοράσεις LG OLED είναι συμβατές με το G-Sync, υποστηρίζουν το FreeSync Premium και διαθέτουν μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης-VRR, τα οποία μπορείτε να τα διαχειριστείτε στο Game Optimizer. Η δυνατότητα VRR αφορά τα NVIDIA G-Sync Compatible, FreeSync Premium για τις Z1, G1, C1 και B1 σειρές.

Επιπλέον, η LG αύξησε τον αριθμό των μοντέλων που θα υποστηρίζουν δυνατότητες HDMI 2.1 το 2021, με βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) και αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου (ALLM) υποστηρίζεται σε όλο το line-up. Οι τηλεοράσεις QNED90 Mini LED, NANO90 και NANO85 της LG θα υποστηρίζουν επίσης μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR).

OLED φιλικά στα μάτια – Eyesafe

Οι τηλεοράσεις OLED της LG είναι επίσης φιλικές για τα μάτια, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της εικόνας, καθώς χρησιμοποιούν τα πρώτα πάνελ με πιστοποίηση Eyesafe στον κόσμο που πληρούν την απαίτηση εκπομπών χαμηλού μπλε φωτός της Eyesafe, ενός οργανισμού προτύπων υγείας με έδρα στις ΗΠΑ. Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι οι τηλεοράσεις OLED της LG εκπέμπουν περίπου 50% λιγότερο μπλε φως από ένα παρόμοιο LCD πάνελ υψηλής ποιότητας.

«Η δέσμευσή μας να αυξήσουμε τη γραμμή παραγωγής και να αυξήσουμε την αξία για τους καταναλωτές, στόχοι που είναι αμφότεροι φανεροί στις σειρές LG OLED TV 2021», δήλωσε ο Park Hyoung-sei, πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Διαθέτοντας το LG OLED evo, την πιο προηγμένη τεχνολογία πάνελ μας, οι νεότερες τηλεοράσεις OLED είναι σε ένα δικό τους πρωτάθλημα, προσφέροντας ένα ακόμη επίπεδο εμπειρίας προβολής που αισθανόμαστε σίγουροι ότι λέμε ότι δεν υστερεί».

Η σειρά τηλεοπτικών σειρών LG της LG 2021 που περιλαμβάνει τηλεοράσεις LG OLED με αυτόματο φωτισμό, νέες premium τηλεοράσεις LG QNED Mini LED και πιο συναρπαστικές τηλεοράσεις NanoCell με επιλογές μεγάλου μεγέθους οθόνης θα εκτίθενται στο εικονικό περίπτερο της LG κατά τη διάρκεια της CES 2021 από τις 11 Ιανουαρίου

Previous Article

Το Public κάνει “upgrade στο 2021” με εκπτώσεις

Next Article

Riot Games: Action plan για το 2021