Η Samsung σταματά τα 4Κ Blu-ray player

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Samsung σταματά τα 4Κ Blu-ray player

Στελέχη της Samsung επιβεβαίωσαν ότι η εταιρία εξέρχεται της αγοράς 4Κ Blu-ray player και FHD Blu-ray player – επί του παρόντος τουλάχιστον.

LG Corporate banner

Οι πρώτες ενδείξεις ότι η Samsung θα σταματήσει την παραγωγή και διάθεση Blu-ray player ήρθαν στη CES 2018, όταν η εταιρία δεν παρουσίασε κάποιο νέο BD player. Το ίδιο συνέβη και στην IFA 2018, αλλά και στη CES 2019.

Τελικά, αυτό που όλοι υποπτευόμασταν επιβεβαιώθηκε στην Αμερική και στο CNET: H Samsung σταματά την παραγωγή και διάθεση νέων μοντέλων 4K Blu-ray player. Μάλιστα, το ρεπορτάζ με αναφέρει ότι η εταιρία δεν πρόκειται να παρουσιάσει Full HD BD player, επίσης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, φήμες υπήρχαν ότι ένα νέο Samsung 4K Blu-ray player ήταν σχέδια της εταιρίας να παρουσιαστεί μέσα στο 2019. Όμως, οι πληροφορίες από τη Samsung λένε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, το Samsung M9500 είναι το τελευταίο Ultra HD Blu-ray player της εταιρίας.

Η Samsung σταματά τα 4Κ Blu-ray player
To M9500 είναι το τελευταίο 4K Ultra HD Blu-ray player της Samsung. (φωτό: Samsung)

Η Samsung φαίνεται ότι ακολουθεί την απόφαση της Oppo να εξέλθει της αγοράς Blu-ray player. Λέμε “φαίνεται” γιατί επίσημα, η Samsung δεν έχει κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση, αλλά δεν έχει διαψεύσει, μέχρι στιγμής, την πληροφορία ότι δεν θα παρουσιάσει κάποιο νέο BD player από τούδε και στο εξής.

Από την απόφαση της Samsung γίνεται φανερό ότι για την ίδια, η αγορά BD player παρουσιάζει μειωμένο ενδιαφέρον, ενώ η εταιρία αναμένεται ότι θα δώσει βαρύτητα στις υπηρεσίες streaming, μέσω των οποίων έχει την προσδοκία ότι θα ευδοκιμήσει το HDR10+, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με την Panasonic και την Amazon.

  Samsung Galaxy Buds Pro review - εισαγωγή στα bionics

Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Samsung να εξέλθει του BD player business έχει άμεση σχέση με την απόφασή της να υιοθετήσει στα HDR προϊόντα της μόνο το HDR10+ και να αποκλείσει το ανταγωνιστικό Dolby Vision. H παρουσίαση μέσα στο 2019 ενός 4K UHD BD player χωρίς υποστήριξη Dolby Vision πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν μια καλά μελετημένη επιχειρηματική κίνηση από τη Samsung.

Από την άλλη μεριά, η εταιρία είναι μια εκ των πρωταγωνιστών στην 8K Association, που στόχο έχει τη διεύρυνση του οικοσυστήματος 8K. Μια από τις επιδιώξεις της Συμμαχίας είναι να πείσει τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν 8K Ultra HD Blu-ray players. Οπότε, το M9500 είναι το τελευταίο BD player της Samsung στο 4K, εν αναμονή, ενδεχομένως, του πρώτου Samsung 8K Ultra HD Blu-ray player.

Previous Article

Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S – “γρήγορος” φακός για το σύστημα Z

Next Article

Huawei Y7 2019 – το κορυφαίο Υ σε προκλητική τιμή