Xperia F, το αναδιπλούμενο smartphone της Sony

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sony mobile xperia xz3

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η Sony ετοιμάζει το δικό της αναδιπλούμενο smartphone, το Xperia F, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2020.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Samsung κατά το λανσάρισμα του Galaxy Fold δε φαίνεται να πτοούν τη Sony, η οποία ετοιμάζει το δικό της αναδιπλούμενο smartphone, βασισμένο σε AMOLED πάνελ της Samsung, ίδιου τύπου με αυτό που ενσωματώνεται στην τρέχουσα ναυαρχίδα της, το Xperia 1. To όνομα του αναδιπλούμενου smartphone της Sony αναμένεται να είναι Xperia F, προερχόμενο από το “foldable”.

Αν επαληθευθεί το ρεπορτάζ, σημαίνει ότι η Sony έχει καταφέρει να αναπτύξει δικά της συστήματα, τα οποία να εγγυώνται ότι το πάνελ δεν θα καταστραφεί κατά την αναδίπλωση, κάτι που φαίνεται να συνέβη σε ορισμένες περιπτώσεις με το Galaxy Fold. Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια των ετών, έχει δείξει ότι είναι πολύ προσεκτική πριν λανσάρει κάποιο προϊόν κάνοντας πολύ προσεκτικές δοκιμές εκ των προτέρων – και όχι με τα προϊόντα που είναι στα χέρια του τελικού καταναλωτή. Σε άλλους τομείς υποφέρει η Sony τα τελευταία χρόνια, όχι στις τεχνολογίες.

Εξάλλου, οι καθυστερήσεις που δημιουργεί στη Huawei ο αποκλεισμός της από τη συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες και το αμερικανικό δημόσιο, αλλά και η απαγόρευση χρήσης τεχνολογιών της ARM που σχετίζονται με αμερικανικές πατέντες, ίσως δίνει μια επιπλέον ευκαιρία στη Sony να διακριθεί.

Τα αναδιπλούμενα smartphone αναμένεται να ανανεώσουν την αγορά των κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς συνιστούν έναν νέο τρόπο χρήσης και αλληλεπίδρασης με τη συσκευή, πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει έως τώρα με τις συμβατικές συσκευές. Η νέα εμπειρία που αναμένεται να δώσουν τα αναδιπλούμενα smartphone δεν περιγράφεται με την παράθεση τεχνικών χαρακτηριστικών, όπως συνηθίζεται να γίνεται από διάφορα blog για τις μονοδιάστατες σημερινές συσκευές.

  Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X + LG ThinQ V50 = Η επανάσταση του Form Factor

Η Sony πρόσφατα έχει ανακοινώσει ότι θα επικεντρωθεί στις αγορές της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν, σε ό,τι αφορά τα smartphone. Αυτή η επιλογή, είναι πιθανό, ότι της δίνει μεγαλύτερη ευελιξία να αναπτύξει το δικό της αναδιπλούμενο Xperia F.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι, το Xperia F θα είναι εξοπλισμένο με συνδεσιμότητα 5G, κάτι που είναι αναμενόμενο, καθώς θα ανακοινωθεί μέσα στο 2020 και θα είναι flagship συσκευή.

Πιθανολογούμε ότι το Xperia F θα ανακοινωθεί στα πλαίσια του MWC 2020.

Previous Article

LG XBoom Go PK7 review – Φορητό ηχείο Bluetooth

Next Article

Φορτιστές 100W ετοιμάζει η Samsung