Creative Outlier Air V2 review – Bluetooth in-ear ακουστικά

Author: No Comments Share:
creative outlier v2 review ασυρματα in-ear ακουστικά που συνδέονται με smartphone μέσω Bluetooth 5.0

Το περίεργο με τα in-ear Creative Outlier Air V2 δεν είναι ότι είναι τόσο καλά, αλλά το ότι είναι τόσο καλά, ενώ είναι τόσο οικονομικά!

Με ένα πακέτο χαρακτηριστικών που έχει κάθε λόγο να τρέμει ο ανταγωνισμός, τα Creative Outlier Air V2 καταφέρνουν να είναι οικονομικά και συνάμα εύχρηστα, με καλή εφαρμογή και άριστο ήχο.

ΣυνΠλην
+ Πολύ καλός ήχος
+ Σταθερή in-ear εφαρμογή
+ Μεγάλη αυτονομία
+ Καλή ποιότητα κλήσης, σταθερή ασύρματη σύνδεση
+ Μικρή σε μέγεθος και ελαφριά θήκη φόρτισης
+ Χειρισμός με άγγιγμα
+ Χαμηλή τιμή
– Super X-Fi READY

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Creative Outlier Air V2

 • Τιμή: €84,99
 • Συνολική αυτονομία μπαταρίας: 34 ώρες
 • Αυτονομία ανά φόρτιση: 12 ώρες
 • Μικρόφωνο: Μονό, με τεχνολογία Qualcomm cVc 8.0
 • Χειρισμός: Με άγγιγμα
 • Συμβατότητα Siri / Google Assistant: Ναι
 • Αντίσταση διαβροχής: IPX5
 • Audio Codecs: aptX, AAC, SBC
 • Συνδέσεις: Bluetooth 5.0, USB Type-C (φόρτιση)
  Drivers: 5,6 mm διάμετρος με επίστρωση γραφενίου
 • Info: Creative

Τα ασύρματα ακουστικά ψείρες είναι αρκετά διαδεδομένα τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρουν την ευκολία αυτού του τύπου των ακουστικών, χωρίς ο χρήστης να μπερδεύεται με καλώδια. Όμως, υπάρχουν καίριοι τομείς – πέρα από αυτόν της ηχητικής απόδοσης- που τα ακουστικά αυτού του τύπου προβληματίζουν. Τέτοιοι τομείς είναι η αυτονομία, η φορητότητα, η ευχρηστία και, πάνω από όλα, η εφαρμογή.  Σε όλα αυτά τα ζητήματα τη Creative καταφέρνει να δώσει πειστικότατες απαντήσεις και μάλιστα χωρίς να εκτοξεύσεις το κόστος.

Αξίζει να δούμε αναλυτικά τα Creative Outlier Air V2.

creative outlier v2 unboxing asyrmata in ear akoustika
Unboxing Creative Outlier V2 (φωτό: Electronicanto)

Δυνατότητες – οι κύριες τεχνολογίες

creative outlier v2 in-ears, charging case
(φωτό: Creative)

Τα Outlier Air V2 είναι ασύρματα ακουστικά Bluetooth και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κλήσεις hands-free. Η εταιρεία διαθέτει μακρά παράδοση στην επεξεργασία ήχου και είναι μάλλον… πασίγνωστη στους παραδοσιακούς χρήστες των υπολογιστών. Για τη λειτουργεί κλήσεων hand-free φροντίζει η τεχνολογία  Qualcomm cVc 8.0, η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη “σύλληψη” της φωνής, ακόμη και σε θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως διαπιστώσαμε κατά τη δοκιμή μας.

Τα Outlier Air V2 συνδέονται ασύρματα με ένα από τα περισσότερο σύγχρονα πρωτόκολλα επικοινωνίας Bluetooth, το Bluetooth 5, το οποίο συμβάλλει τόσο στην υψηλή ηχητική τους απόδοση όσο και  στη μεγάλη ενεργειακή τους αυτονομία. Επιπλέον, υποστηρίζονται οι codec aptX και AAC, οι οποίοι πρέπει να θεωρούνται απαραίτητοι για ακουστικά αυτού του τύπου. Πέρα από τη συμβατότητα, η Creative έχει φροντίσει να εξοπλίσει τα ακουστικά με της ισχυρά μικροσκοπικά μεγάφωνα, με διαφράγματα με επίστρωση από γραφένιο, ένα υλικό που είναι γνωστό για τη σκληρότητά του και για τη χαμηλή του μάζα. Το η διάμετρος των drivers στα Outlier Air V2 είναι 5,6 mm, διάσταση αρκετά μεγάλη για το είδος των ακουστικών. 

creative outlier v2 driver technology
Τα drive των Outlier V2 έχουν μεγάλη διάμετρο, για το είδος των ακουστικών και είναι επιστρωμένα με γραφένιο, ένα πολύ ελαφρύ και σκληρό υλικό. (φωτό: Creative)

Τα Outlier Air V2 είναι ανθεκτικά στη διαβροχή κατά IPX5 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας όσο και από αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, υπό την έννοια ότι είναι κατάλληλα για ανθρώπους που κοπιάζουν και ιδρώνουν!

Υποστηρικτικά της all around χρήσης για την οποία προορίζει η Creative τα Outlier Air V2 έρχεται η μεγάλη αυτονομία τους. Με μια φόρτιση τα ακουστικά μπορούν να λειτουργούν έως και 12 ώρες, ενώ μαζί με τη θήκη φορτιστή η αυτονομία τους εκτοξεύεται στις 34 ώρες! 

creative outlier v2 thiki fortisis
Με τρία δίχρωμα LED (που ανάβουν σε πράσινο ή κόκκινο χρώμα) η Creative ενημερώνει για το τι γίνεται μέσα στη θήκη, ακόμη και όταν αυτή είναι κλειστή: Τα επίπεδα φόρτισης των ακουστικών (L+R), όπως και για το επίπεδο της ενέργειας της ενσωματωμένης στη θήκη μπαταρίας. (φωτό: Electronicanto)

Αξίζει να έχετε υπόψη σας ότι η θήκη των Outlier Air V2 είναι ιδιαίτερα ελαφριά και μικρή σε μέγεθος – σημαντικά μικρότερη από παρόμοια ακουστικά που έχουμε δοκιμάσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να την έχετε στην τσέπη σας και ότι δεν χρειάζεται… να κουβαλάτε τσάντα για να την έχετε μέσα!

Creative Outlier Air V2: υπόδειγμα in-ear ευχρηστίας

Μια πολύ απλή και έξυπνη επιλογή της Creative, η οποία κάνει τα Outlier Air V2 τα περισσότερο εύχρηστα ακουστικά… τσέπης που έχουμε δοκιμάσει: Αντί να χρειάζεται να σέρνει το δάκτυλο του ο χρήστης πάνω στην ευαίσθητη επιφάνεια των ακουστικών για να δώσει εντολές για τις διάφορες λειτουργίες, πολύ απλά ακουμπά (tap) σε αυτή επανειλημμένα. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο όταν ο χρήστης είναι σε κίνηση, ενώ δεν μετακινεί το ακουστικό από τη θέση του στον ακουστικό πόρο.

Η σταθερότητα των ασύρματων in-ear ακουστικών Outlier Air V2 είναι υποδειγματική και δεν εμπνέουν ανησυχία ότι θα πέσουν από τα αυτιά. Οι οδηγίες της Creative για την τοποθέτησή τους είναι σαφείς και αναλυτικές, οπότε μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσει κανείς για να κάνει το λάθος. Εξάλλου, η μη σωστή τοποθέτηση γίνεται αντιληπτή από την ηχητική συμπεριφορά των Air V2, καθώς το μπάσο τους λεπταίνει.  Επίσης, τα Outlier Air V2 είναι τόσο στους αριθμούς, όσο και σε αίσθηση, ελαφριά, χαρακτηριστικό που προσθέτει στη σταθερότητά τους.

Ηχητική απόδοση

Με την προϋπόθεση ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά -είναι εμφανές στην απόδοσή τους αν αυτό δεν έχει επιτευχθεί, όπως αναφέραμε- τα Outlier Air V2 επιδεικνύουν πολύ καλό διαχωρισμό καναλιών και δίνουν μεγάλη και παραστατική στερεοφωνική εικόνα. Ο ήχος τους είναι αναλυτικός και δεν στερούνται έκτασης στην υψηλή περιοχή. Η εικόνα που δημιουργούν, όσο και η έκταση στα άκρα του φάσματος είναι άριστη και ικανοποιεί κατά την ακρόαση σύγχρονης μουσικής που είναι πλούσια σε αυτές τις συχνότητες. Ο ήχος των Outlier Air V2 έχει έντονη αίσθηση καθαρότητας, ένα χαρακτηριστικο που δύσκολα απαντάται σε προϊόντα ίδιας ή και μεγαλύτερης κατηγορίας τιμής. 

Ακόμη και σε πολύωρη χρήση, τα V2 δεν μας κούρασαν, ούτε ηχητικά, ούτε φυσικά, λόγω της τοποθέτησής τους μέσα στο αυτί.

Τα Outlier V2 είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά των τεχνολογιών του smartphone που είναι συνδεδεμένα για την ηχητική αναπαραγωγή. 

Τα ασύρματα ακουστικά λειτουργούν κανονικά και απροβλημάτιστα με το smartphone χωρίς να είναι απαραίτητο να κατεβάσετε το SXFI App της Creative. Αν το κάνετε όμως, έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια γεύση από τον ολογραφικό ήχο της εταιρείας κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου που είναι αποθηκευμένο τοπικά στο smartphone (όχι μέσω υπηρεσίας streaming, δηλαδή). Αξίζει να δοκιμάστε την εμπειρία.

Να αγοράσω τα ασύρματα ακουστικά Creative Outlier Air V2;

outlier v2 thiki
Τα Outlier V2 μέσα στη μικρή σε μέγεθος και ελαφριά θήκη τους. (φωτό: Electronicanto)

Συνήθως, όταν γίνεται λόγος για συσκευές με τόσο χαμηλό κόστος, οι καταναλωτές τείνουν να μη δίνουν σημασία στην ποιότητα της απόδοσης, στη σχεδίαση και στην ποιότητα της κατασκευής των προϊόντων. Το σκεπτικό είναι “θα τα κρατήσω για λίγο και θα πάρω άλλα, μετά”. Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου σκέψης είναι να γίνονται αγορές… απερίσκεπτα, ο χρήστης να χρησιμοποιεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κακές σε ποιότητα  συσκευές και, φυσικά, να μην είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή τους – ή, ακόμη χειρότερα, να νομίζει ότι πρέπει να είναι! H Creative με τα ασύρματα in-ear Outlier Air V2 διαλύει αυτούς τους προβληματισμούς. Τα ακουστικά της είναι πολύ καλά σε ηχητική απόδοση, εύχρηστα από κάθε άποψη, ενώ κοστίζουν πραγματικά λίγα χρήματα. Μπορείτε να τα αγοράσετε με κλειστά μάτια, -σας το εγγυόμαστε αυτό- και να γνωρίσετε, ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον προϊόντικό οικοσύστημα της Creative, όσοι τυχαίνει να μην το έχετε κάνει ήδη. Αν και τα υψηλότερης αξίας προϊόντα της εταιρείας είναι τόσο επιτυχημένα στη σχεδίαση τους – αισθητικά και λειτουργικά-, όπως είναι τα Outlier V2, τότε είναι μάλλον βέβαιο ότι τα επόμενα ασύρματα ακουστικά σας θα είναι πάλι Creative και θα κοστίζουν λίγο περισσότερο!

Previous Article

Επαναφορτιζόμενες κάρτες ΑΒ Βασιλόπουλος

Next Article

WIND ONE: Δώρο δύο Samsung Galaxy για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου