Creative Muvo Go – Bluetooth φορητό Hi-Fi

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Creative Muvo Go - Bluetooth ηχείο colors

Το φορητό ηχείο Bluetooth, Muvo Go της Creative είναι μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς συνδυάζει (πολύ) χαμηλή τιμή και άριστη ηχητική απόδοση!

LG Corporate banner

O όλο και πιο δημοφιλής τύπος φορητών ηχείων Bluetooth αποκτά ένα νέο μέλος, το Creative Muvo Go, που ξεχωρίζει από το (απλώς) θορυβώδες πλήθος, με την ικανότητά του να προσφέρει ήχο με υψηλές συχνότητες, με φωνές, με μπάσο, σε αντίθεση με άλλα ομοειδή που περιορίζονται στο “μπουμ-μπουμ”…

Electronicanto
Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Καλόηχο με καθαρό μπάσο & παρουσία στις μεσοϋψηλές
+ Δυνατός ήχος – 20 W
+ Συμπαγής κατασκευή
+ Μεγάλη αυτονομία
+ Wireless Stereo Link
+ Δυνατότητα Stereo (Wireless Stereo Link)
+ Μεγάλη αυτονομία
+ Λογική τιμή

– aptX codec
– Line-in / Card slot

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Creative Muvo Go

 • Info: Creative Labs
 • Τιμή: € 89,99, ζεύγος € 179,98
 • Μεγάφωνα: 2x mid-woofer, 2x passive radiators
 • Ενισχυτής: 2×10 W, Wireless Stereo Link system: 40 W (total)
 • Μικρόφωνο: –
 • Δυνατότητες: SBC codec, A2DP, AVRCP
 • Συμβατότητα Digital Assistant: –
 • Συνδέσεις: Bluetooth 5.3
 • Μπαταρία / Αυτονομία / Φόρτιση: Επαναφορτιζόμενη 2.260 mAh / 18 ώρες / 4,5 ώρες, USB-C
 • Προστασία: IPΧ7
 • Διαστάσεις: 204 x 73 x 61 mm
 • Βάρος: 0,57 g

Τα φαινόμενα απατούν. Τα φορητά ηχεία δεν είναι κατασκευασμένα για να κάνουν έναν συγκεκριμένο θόρυβο “μπουμ” σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την ακρόαση μουσικής.

Οπότε, σας προειδοποιούμε όσο είναι νωρίς ακόμα, για να μη χάσετε άσκοπα το χρόνο σας. Αν ψάχνετε ένα ηχείο “μπουμ”, διαβάστε κάτι άλλο, περισσότερο ενδιαφέρον. Αν αναζητάτε ένα καλό ηχείο που μπορεί να προσφέρει μουσική on-the-go, μείνετε καθώς το Muvo Go μπορεί να σας… σηκώσει και να φύγετε μαζί του.

Η ηχητική ποιότητα του Creative Muvo Go

Creative Muvo Go - Bluetooth ηχείο - camping, networking
Δύο Muvo Go μπορούν να συνδυαστούν για να ηχούν όχι μόνο δυνατότερα, αλλά και στερεοφωνικά. Η ζεύξη τους γίνεται ασύρματα με την τεχνολογία Wireless Stereo Link. (Creative)

To φορητό ηχείο Bluetooth, Muvo Go, προκαλεί εκπλήξεις σε όσους το ακούσουν πρώτη φορά. Ανάμεσά τους και εμείς. 

Έχοντας μεγάλη εμπειρία από φορητά ηχεία, τόσο μέσω των review, αλλά και από την καθημερινότητα, γνωρίζω καλά το είδος αυτό των συσκευών που έχει αναλάβει να αντικαταστήσει τα ογκώδη φορητά ηχοσυστήματα των 80s και 90s που μεταφέρονταν στον ώμο και κατανάλωναν μια ντουζίνα μπαταρίες D σε 1-2 ώρες, παίζοντας (σχεδόν πάντα) “στο τέρμα”. 

Δεν θα ισχυριστώ ότι όλα τα σημερινά φορητά ηχεία, γενικά, ακούγονται καλύτερα από εκείνα τα βαριά ηχοσυστήματα. Παρά το μικρότερο βάρος και τον πολύ μικρότερο όγκο, που προσδίδουν στη φορητότητα, η πλειοψηφία των σημερινών φορητών ηχείων Bluetooth υπολείπονται των προγόνων τους. 

Στην τάση “φίμωσης” που περιγράφουμε, καθοριστικό ρόλο παίζουν και τα μουσικά είδη που είναι στην επικαιρότητα. Οι breakdancers των 80s, οι ροκάδες, οι φίλοι του hard και heavy, αλλά και οι φίλοι των ελληνικών τραγουδιών -από τα αξέχαστα του τεράστιου και ερωτικού Γιάννη Πάριου έως και του κοινωνικά διορατικού και αντισυμβατικού Τζιμάκου-, όλοι άκουγαν μουσική που καλύπτει όλο το θεωρητικά ακουστό ηχητικό φάσμα. Και αυτό ήταν στόχος και απαίτηση.

Αντίθετα, σήμερα η δουλειά των φορητών ηχείων είναι τρόπο τινά περισσότερο εύκολη και εξειδικευμένη. Πολύ συχνά, η ικανότητα μετακίνησης ενός driver σε μεγάλη διαδρομή είναι αρκετή για να παράγει το επιθυμητό “μπουμ” και μια ακατανόητη φωνή που κάτι λέει. Ως εκ τούτου, πολλά σύγχρονα φορητά ηχεία τείνουν να είναι, σχεδόν αποκλειστικά, boom-boxes. 

Creative Muvo Go - Bluetooth ηχείο - Drivers
Στο εσωτερικό του Muvo Go υπάρχουν δύο mid-range drivers και ενισχυτές 2 x 10 W. (Creative)

Ευτυχώς, όμως, δεν είναι όλα έτσι κατασκευασμένα, καθώς άλλα είδη μουσικής έχουν μεγαλύτερες και σε ποικίλες απαιτήσεις. Σε αυτά κάποιος κάνει φωνητικά, κάποιος παίζει κρουστά, κιθάρα, πνευστά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αναπαραχθούν και ήχοι που ανήκουν στη μεσαία και υψηλή περιοχή του ηχητικού φάσματος.

Το Creative Muvo Go ξεχωρίζει από το θορυβώδες πλήθος, όπως είπαμε ήδη από την εισαγωγή του review, καθώς διαθέτει την ικανότητα να αναπαράγει με σεβαστή διαύγεια για το είδος του τις φωνές δίνοντας την ευκαιρία στον ακροατή που θέλει να ακούσει μουσική να το κάνει. Παραδόξως, και πάντα για το είδος της συσκευής, το Muvo Go είναι σε θέση να αναπαράγει ικανό μέρος από τις υψηλές συχνότητες, δωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στον ακροατή υψίσυχνους ήχους που παράγονται, παραδείγματος χάριν, από μεταλλικά κρουστά.

Οι προσεκτικότεροι των ακροατών είναι σε θέση να αντιληφθούν και μια υποτυπώδη στερεοφωνική εικόνα, όταν το ηχείο είναι τοποθετημένο οριζόντια. Αυτό είναι δυνατόν χάρη στα δύο micro-drivers, οι οποίο συνοδεύονται από αντίστοιχους, αντιδιαμετρικά τοποθετημένους στις δύο άκρες του ηχείου (δεξιά-αριστερά, ή άνω-κάτω, ανάλογα με την τοποθέτηση) παθητικούς ακτινοβολητές. Οι τελευταίοι παίζουν σημαντικό ρόλο και στην εμφάνιση του Muvo Go, καθώς η κίνησή τους είναι ορατή. 

Η στερεοφωνική εικόνα μπορεί να διευρυνθεί σε κανονικά μεγέθη όταν δύο Muvo Go γίνουν ζευγάρι και σεταριστεί το Wireless Stereo Link

Φυσικά, όταν τα Muvo Go γίνουν δύο, o ήχος που αναπαράγουν είναι σημαντικά ισχυρότερος

muvo go passive radiator
Σε πρώτο πλάνο, ο ένας εκ των δύο παθητικών ακτινοβολητών που βρίσκονται στις άκρες του Muvo Go. (Electronicanto)

Οι φίλοι του πιο ισχυρού χαμηλού θα προτιμήσουν την κάθετη τοποθέτηση του ηχείου, καθώς έτσι φορτίζεται καλύτερα ο ένας παθητικός ακτινοβολητής.

Ένα ακόμη σημείο της ηχητικής απόδοσης του Muvo Go που μας εξέπληξε είναι η ικανότητα περιγραφής οργάνων που εκπέμπουν στη χαμηλή περιοχή του φάσματος. Πολύ εύκολα, ήμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε τη γραμμή του ηλεκτρικού μπάσου – κάτι που είναι ανήκουστο για ηχείο του είδους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων

Αν και όταν φτάσει η ώρα των “μπουμ-μπουμ”, ο εξευγενισμένος ηχητικός χαρακτήρας του Muvo Go δε θα του επιτρέψει να ακολουθήσει άλλα φορητά ηχεία… στον κατήφορο. Το κατά πόσο αυτό είναι μειονέκτημα, εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το τι ζητούν οι ακροατές του φορητού ηχείου της Creative. Αν ζητούμενο είναι ο… χαλαρός κρουστικός θόρυβος, τότε καλύτερα να στραφείτε σε αλλού.

Συνολικά, το Creative Muvo Go εκπλήσσει με την ηχητική του απόδοση – ιδιαίτερα με την καθαρότητά του στη μεσαία και χαμηλή περιοχή, αλλά και με την τόλμη του να αναπαράγει ένα μέρος από τις υψηλές συχνότητες. 

Δυνατότητες και χαρακτηριστικά – Bluetooth 5.3 και IPX7

Το Muvo Go είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση Bluetooth 5.3. Αυτό συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα της λήψης σημάτων από την πηγή, το smartphone, δηλαδή. Κατά τις δοκιμές μας σε λογικά πραγματικές συνθήκες, το ηχείο της Creative δεν αποσυνδέθηκε ούτε μια φορά από το smartphone.

Muvo Go
(Electronicanto)

Ως φορητό ηχείο που σέβεται τον εαυτό του, το Muvo Go είναι πλήρως αδιάβροχο και προστατευμένο από τη σκόνη (IPX7-certified), η οποία μόνο να του “λερώσει” την εμφάνιση μπορεί όταν τύχει να βρεθεί πάνω στο μαύρο προστατευτικό πλέγμα των driver.

H Creative λέει ότι σε μέση στάθμη, η αυτονομία του Muvo Go φτάνει τις 18 ώρες. 

To μέγεθος του είναι ιδανικό για να τοποθετείται στη θήκη του μπουκαλιού, στο ποδήλατο, όπως πληροφορεί ο κατασκευαστής.

Το βάρος του είναι μόλις 570 g, ενώ το σχήμα του είναι πρακτικό στο κράτημα.

Μας στενοχώρησε η απουσία καλωδιακής ηχητικής εισόδου RCA ή mini-jack και λιγότερο η απουσία μικροφώνου για λειτουργία με ψηφιακούς βοηθούς.

Να αγοράσω το Creative Muvo Go;

Αν αναζητάτε ένα καλόηχο φορητό ηχείο Bluetooth για την αναπαραγωγή μουσικής on-the-go, τότε το Creative Muvo Go είναι ιδανικό για εσάς. Είναι εύκολο στη μεταφορά, έχει μεγάλη αυτονομία, είναι όμορφο, αδιάβροχο και ισχυρό – με 20 W συνολική ισχύ.

Σας προτείνουμε το Creative Muvo Go. Μάλιστα σας προτείνουμε έντονα να μην αρκεστείτε στο ένα, αλλά να αποκτήσετε δύο Muvo Go για να είστε ηχητικά καλυμμένος σε κάθε περίπτωση και για να αξιοποιήσετε το Wireless Stereo Link για στερεοφωνικό ήχο. Εξάλλου, η προτεινόμενη τιμή του Muvo Go δεν θα σας προβληματίσει ιδιαίτερα, καθώς είναι από μόνη της τιμή-προσφοράς.

Creative Muvo Go - Bluetooth ηχείο green color
(Creative)
  Creative T60: ενισχύει την εμπειρία ήχου από υπολογιστή
Previous Article

Το δημοφιλέστερο smartphone του 2023

Next Article

LG Miraclass: Νέα οθόνη LED για κινηματογράφους