Huawei Mate 20 Pro review – Android smartphone

Author: Share:

Οι κύριες τεχνολογίες του Mate 20 Pro

Ήδη έχουμε αφιερώσει πολλές σελίδες για την ανάλυση των χαρακτηριστικών του Mate 20 Pro στο Electronicanto και θα εκμεταλλευτούμε αυτόν τον όγκο δουλειάς για να σχολιάσουμε εδώ τις κυριότερες από τις τεχνολογίες με τις οποίες η Huawei έχει προικίσει το νέο της smartphone. Αρχικά, συγκεντρώσαμε ό,τι ήταν με ασφάλεια γνωστό για το νέο smartphone πριν την επίσημη ανακοίνωση του και, φυσικά, ακολούθησε η επίσημη παρουσίασή του. Επίπλέον, στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το πώς θα κινηθεί εμπορικά και από πλευράς marketing η εταιρία, μπορείτε να διαβάσετε μερικούς επιπλέον λόγους, για τους οποίους πιστεύουμε ότι το Mate 20 Pro είναι ένα smartphone-σταθμός για την Huawei.

Τρία θεωρούμε ότι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Mate 20 Pro, τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του, τουλάχιστον σε επίπεδο εξοπλισμού και συγκεκριμένων επιδόσεων.

Αυτά είναι:

 1. ο επεξεργαστής Kirin 980
 2. η υπερταχεία φόρτιση και
 3. o υπερευρυγώνιος φακός με δυνατότητα λήψης macro

 Φυσικά, πέρα των ανωτέρω, πολλά και ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά συνθέτουν την εμπειρία του χρήστη με το Mate 20 Pro, ενώ δεν είναι ευκαταφρόνητες οι βελτιώσεις που έχουν δεχθεί υποσυστήματα που προέρχονται από τους προκατόχους του στη γκάμα της Huawei – είπαμε, το Mate 20 Pro μπορεί να θεωρηθεί υβρίδιο στο γενεαλογικό δέντρο εξέλιξης των κινητών της.

  Η CPU στο Mate 20 Pro

 O Kirin 980 διαθέτει αρχιτεκτονική τριών επιπέδων, επικεντρωμένη στην ενεργειακή απόδοση και βασισμένη σε 4 πυρήνες Cortex-A76 και 4 πυρήνες Cortex-A55. Το βάρος της επεξεργασίας και των λειτουργιών, που καλείται να φέρει εις πέρας ο κατασκευασμένος σε λιθογραφική κλίμακα 7nm επεξεργαστής, κατανέμονται με έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο στους οκτώ πυρήνες του με χρήση της τεχνολογίας Flex-Scheduling της Huawei. Οι δύο από τους τέσσερις πυρήνες Cortex-A76 τρέχουν στα 2,6GHz, ενώ οι άλλοι δύο στα 1,92GHz. Με τον τρόπο αυτό, οι “μεγάλοι” πυρήνες είναι επιφορτισμένοι με τις περισσότερο βαριές εργασίες, όπως, για παράδειγμα, είναι τα παιχνίδια, ενώ οι άλλοι δύο εκτελούν εκείνες που δεν είναι επείγουσες και μπορούν να παραταθούν χρονικά. Με τον τρόπο αυτό, η Huawei λέει ότι, καταφέρνει να δώσει μέσα από τον Kirin 980 78% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τον Kirin 970 επιτυγχάνοντας παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας κατά 57%. Το υποσύστημα γραφικών Mali-G76 που χρησιμοποιείται είναι κατά 46% ισχυρότερο και κατά 178% αποδοτικότερο ενεργειακά από το αντίστοιχο υποσύστημα στον Kirin 970. Ο Kirin 980 ήταν μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις στην IFA 2018, αλλά η μικρή αυτή αναφορά που κάνουμε εδώ είναι απαραίτητη για να αντιληφθείτε τα σχόλια μας επί των επιδόσεων που ακολουθούν στην επόμενη σελίδα της δοκιμής.

 Φόρτιση, μπαταρία και αυτονομία

Το Mate 20 Pro διαθέτει το γνωστό υπομενού διαχείρισης ενέργειας που είναι γνωστό από τις τελευταίες συσκευές της. Αυτή η παρακαταθήκη είναι μια καλή βάση για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτισης και την επέκταση της αυτονομίας της συσκευής.

Ο φορτιστής που συνοδεύει το Mate 20 Pro χρησιμοποιεί τεχνολογία SuperCharge δεύτερης γενιάς και έχει μέγιστη ισχύ 40W, τη στιγμή που ένας τυπικός φορτιστής έχει ισχύ περί τα 15W. Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία 4.200mAh στο Mate 20 Pro φορτίζει σε 30′ κατά 70%, ενώ για την πλήρη φόρτισή της απαιτούνται περί τα 45′, όπως διαπιστώσαμε.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω επιδόσεις, η Huawei συνοδεύει το Mate 20 Pro με έναν σχετικά μεγάλο φορτιστή, το μέγεθος του οποίου, ωστόσο, δεν θα προβληματίσει. Εξάλλου, η επίδραση του υψηλού ρυθμού φόρτισης στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σε βάθος χρόνου, μπορεί να εκτιμηθεί μόνο μετά από αρκετό καιρό χρήσης.

mate 20 pro lens
Στη λειτουργία της τριπλής κύριας κάμερας στο Mate 20 Pro ρόλο έχουν τρεις φακοί και αισθητήρες. Η απόδοσή τους ομογενοποιείται και συμπληρώνεται με ισχυρή επεξεργασία του σήματος εικόνας. (φωτό: Huawei)

  Matrix Camera System & Mate 20 Pro

Το Mate 20 Pro διατηρεί το set up τριπλής κάμερας του P20 Pro, καθώς η Huawei μπορεί να ολοκληρώσει το Matrix Camera System με το επόμενο smartphone της προσθέτοντας, ενδεχομένως, τέταρτη κάμερα στη θέση του φλας. Η κάμερα με μονόχρωμο αισθητήρα του P20 Pro έχει αντικατασταθεί στο Mate 20 Pro με μια υπερευρυγώνια κάμερα με ισοδύναμη εστιακή απόσταση 16mm. Ο φακός της κύριας κάμερας έχει ισοδύναμη εστιακή απόσταση (με κάμερα φιλμ 35mm) 27mm, ενώ η τρίτη κάμερα έχει τηλεφακό με ισοδύναμη εστιακή απόσταση 80mm. Ο συνδυασμός των οπτικών και του ψηφιακού zoom στην τριπλή κάμερα του Mate 20 Pro καλύπτει εστιακές αποστάσεις 16mm-270mm.

Συνοπτικά, η τριπλή κάμερα του Mate 20 Pro έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Ultra-Wide Lens κάμερα 20Mpixel, με φακό 16mm (ισοδύναμα), f/2.2 και λήψη macro από 2,5cm
 • Κύρια κάμερα 40Mpixel, με φακό 27mm (ισοδύναμα), f/1.8. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι μεγάλο, 1/1,7″
 • Τηλε-κάμερα 8Mpixel, με φακό 80mm (ισοδύναμα), f/2.4
 • Το συνολικό οπτικό zoom καλύπτει εστιακή απόσταση 16-135mm
 • Ο συνδυασμός οπτικού και ψηφιακού zoom ισοδυναμεί με εστιακή απόσταση 16-270mm
 • Μέγιστη τιμή ISO 51200
 • Super HDR Mode με συνδυασμό 10 καρέ σε raw format

 Στο video, το Portrait Color μειώνει τον χρωματικό κορεσμό στο παρασκήνιο για να ξεχωρίσουν τα πρόσωπα, ενώ το Spotlight Reel κάνει ανίχνευση και ταινιών με παρόμοιο θέμα και μοντάρει αυτόματα ένα νέο video – μια δυνατότητα που θυμίζει το Movie Creator της Sony. 

mate 20 pro nanosd & sim slot
H υποδοχή για την κάρτα nanoSD έχει αντίστοιχο μέγεθος με μια nanoSIM, της οποίας η υποδοχή βρίσκεται στην άλλη όψη του υποδοχέα. (φωτό: Electronicanto)

Στη συσκευή περιλαμβάνεται ένας προσαρμογέας για τη σύνδεση ακουστικών μέσω της θύρας USB Type-C, καθώς το Mate 20 Pro δεν διαθέτει υποδοχή 3,5mm για τη σύνδεσή τους.

 Επικροτούμε την προσθήκη προστασίας από νερό και σκόνη επιπέδου IP68 για πρώτη φορά σε συσκευή της Huawei. Επίσης, δυνατότητες όπως το gesture control υπάρχουν μεν, αλλά δεν μπορούν να καθορίσουν (έως αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον) την αγορά μιας συσκευής με αυτό το κόστος, οπότε δεν θα επικεντρωθούμε σε αυτές στην παρούσα δοκιμή.

Οι κάρτες αποθήκευσης που χρησιμοποιεί το Mate 20 Pro είναι τύπου nanoSD. Οι κάρτες nanoSD είναι κατά 1,7 μικρότερες από τις microSD και το μέγεθος τους είναι 9×11×1 mm. Οι nanoSD κοστίζουν περισσότερο από τις microSD.

 

 1. Εισαγωγή
 2. Οι κύριες τεχνολογίες
 3. Εντυπώσεις
 4. Συμπέρασμα
 5. Τεχνικά χαρακτηριστικά – Τιμή

Διαβάστε ακόμη